Régi, klasszikus spagettis
receptem osztom meg. Amikor először készítettem el ezt a különleges ételt akkor
nem gondoltam volna, hogy különleges ízt kapok. Anno normál, vegás spagettit
akartam csinálni, melyet elrontottam. Utólag viszont kellemes meglepetésben
lett részem.
Főzzünk ki egy egész csomag
spagetti vagy makarónis tésztát. Miután elkészült akkor szűrjük le, hagyjuk
állni 1 óráig, majd reszelt sajttal egyszerűen sajtozzuk be. A füstölt sajtot
javaslom.
A spagettis szószhoz előírt
vízmennyiség dupláját használjuk fel, hogy leveses legyen. Közben öntsünk bele
egy kis ketchupöt, majd hozzá egy egész doboz kukoricát. 15 perc is elég hogy a
„leves” elkészüljön. Ezután nem kell mást tenni, mint a főzetet megöntözni a
besajtozott tésztára. Óvatosan keverjük össze az egészet. Aki reggeli órákban
készíti el, estére készül el. Ha este csináljuk meg akkor másnap fogyasztható.
Hogy miért? Mert a leveses szószt egyszerűen beszívja magába a tészta. Ezért
neveztem szívós spagettinek. Ha eltelt a megfelelő idő, csak azután tegyük be a
sütőbe. Érdemes egy csomó reszelt füstölt sajtot rászórni, hogy még sajtosabb
legyen. Fontos, hogy a beszívódás érdekében fedjük le az összekevert tésztát.
Majdnem egy egész nap kell ahhoz, hogy garantáltan sikerüljön. Vegásan, húsosan
is el lehet készíteni.
Érdemes utólag sózni,
ha valaki úgy szereti.
B E N
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.