2017. szeptember 10., vasárnap

LEMEZVÁSÁR A DÜRER KERTBEN - SZEPTEMBER

Legutóbb 2 hónappal ezelőtt voltam a Dürer kerti lemezbörzén, ahol számos változatos zenei CD, DVD és LP (Hanglemez, Vinyl) található. Egy nappal a születésnapom előtt gondoltam kinézek és veszek magamnak néhány lemezt. Amiket szerettem volna szerencsére voltak, de rátaláltam más lemezre is. Nagyon sokan voltak és akadt olyan is, aki egy zacskónyi CD-t vett! J
Most csak CD-ket akartam nézegetni és elég nagy volt a választék. Nagyobb, mint 2 hónapja. Volt konkrét vásárlási célom és szerencsére megtaláltam, amit szerettem volna. Először az Eros Ramazzotti: Cuori Agitati című 1987-es lemezt, majd a 2001-ben kiadott BON-BON: Irány a légió! került hozzám. A BON-BON lemezt régóta kerestem antikváriumban, de nem akadtam soha rá. Ma viszont meglett, méghozzá dedikált változatban!! J

Megnéztem egy bakelites standot, aztán ellátogattam ahhoz a társasághoz, akiknél múltkor a Phil Collins kis bakelitlemezeket vettem. Vettem egy újabbat 500 Ft-ért. Egy másik vinyl standnál belehallgatási lehetőség is volt. 
Rátaláltam egy Backstreet Boys válogatásra, amelyet régen meg szerettem volna venni CD-n, de azért nem tudtam, mert nem volt kapható és a rendelése nagyon drága lett volna. 2001-ben kaptam karácsonyra kazettán a Best of the Corrs-sal együtt. A Backstreet Boys lemezt rögtön meg is vettem. Készítettem pár képet, de az egyik standnál majdnem volt egy konfliktusom. Annyira tetszett az a sok CD hogy muszáj volt lencsevégre kapnom. Persze csak ott nem kérdeztem meg, hogy lehet e, erre az eladó ezt megjegyezte. Gyilkos tekintettel nézett rám mintha kárt akarnék okozni neki. Mondtam neki, hogy blogomban cikket írok a lemezvásárról, mert CD gyűjtő vagyok. Komolyan olyan kellemetlen volt mintha lopással vádoltak volna meg. Leírtam a blogom címét neki, mivel kérte. Ez végülis nem baj, legalább az illető megismeri a blogom. Akkor persze talán megérti, hogy mennyit jelent nekem a zenei CD, és hogy amit fotózok, hobbiból teszem. Nem kapok érte pénzt és nem is akarok. Nem vagyok pénzéhes, ahogy egyesek. Abban igaza volt, hogy nem kérdeztem meg hogy szabad e, de akkor sem kellett volna így nekem esnie. Szerencsére baj nem volt, csak kicsit megijedtem. Ez természetes. A standján látható lemezek fotóját letöröltem végül és mondtam magamban: Nem ér annyit ez az alak. Az biztos, hogy a vásárlója ezek után nem leszek. Nálam tiltólistára került. Én azt megértem, hogy valaki ebből él, de attól még lehet emberségesen viselkedni.



Külön lehet kapni lemezvédő fóliát és papírt, amelyből egy kisebbet vásároltam, mert az egyik múltkor vett kislemez papírja sérült volt és fontosnak tartottam, hogy vegyek egy újat. 

Inni is lehet itt

Mai szerzemények




Kíváncsi leszek a jövő hónapi vásárra. Bízom abban, hogy akkor is találok újabb kincseket.

B E N

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.