2017. szeptember 1., péntek

ZENEAJÁNLÓ: Sergio Dalma

A 2015-ben készült Sergio Dalma albumot ma vettem meg. Mikor 2 éve megjelent akkor nagyon drágán árulták és megfizethetetlennek tartottam az árát. Ahogy telnek az évek, néhány korábbi zenei újdonság árát mindig leviszik. Ha Magyarországon is forgalmaznák, akkor sokkal olcsóbban hozzá lehetne jutni.

Sergio Dalma 1964. szeptember 28-án született Spanyolországban. Ő máig az egyik legnépszerűbb spanyol énekes, aki mellesleg Argentinában is nagy népszerűségnek örvend. Az első lemeze 1989-ben jelent meg és az Esa chica es mía című dalával vált ismertté.

Dél-Amerikában is ismertté vált. 1998-ban ő énekelte a Mujer Secreta című venezuelai telenovella főcímdalát, a Como un alleluját. A sorozat nálunk Tiltott szerelem címmel futott az RTL klubon.

Sergio Dalma különleges rekedtes hangja teszi sikeresebbé a dalait. Az énekes akkor vált még ismertté, amikor 2010-ben piacra dobta a Via Dalma I.-et, mely híres olasz slágerek átdolgozása spanyol nyelven. Az album sikerére való tekintettel 2011-ben kijött a Via Dalma II. Októberben pedig megjelenik majd a Via Dalma III

Argentinában a Telefe csatorna 2012-ben leforgatta a Dulce amor című telenovelláját amelyben Sergio Dalma is játszott. A Via Dalma egyik dalát lehetett benne hallani, az El Mundót.

2013-ban megjelent Sergio Dalma: Cadore 33 című albuma. Ugyanebben az évben énekelt az olasz NEK énekessel egy duettet, amely viszont nem került fel a Cadore 33-ra.


2 évvel később jelent meg a Dalma című lemeze, amelyet ma vettem meg. Nagyon jó CD. Romantikus és hangulat. Érzelmekben gazdag lemez. Aki szeretné meghallgatni, az kattintson a Spotify oldalra:

 https://open.spotify.com/album/6sCd4jB6jpDJxCkFpozDlY
( A Nada igual a ti a kedvencem az albumról)


A lemez tokjával nem vagyok csak megelégedve. Ismertem a kiadványt, de a neten láttam olyan verziót is ebből a CD-ből, amelyet normál tokban forgalmaztak. Ezt a jelenlegi tokot ismerem. Van ilyen Juanes lemezem. Az ilyen tokos kiadásokat néhány éve vezették be, de szerencsére nem minden énekesnél.

Hallgassátok és ismerjétek meg Sergio Dalma zenéjét! J Nemcsak romantikus, de pörgősebb dallamai is vannak.

B E N

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.