2019. augusztus 31., szombat

ÚJ KÖNTÖSBEN!


Eleinte azt terveztem, hogy egy darabig meghagyom az ezüstös arculatot a blogomban, ám kezdtem megunni és elhatároztam, hogy világosabbá varázsolom az egész kócerájt. Délután teljesen fehérbe burkoltam, majd a választható lehetőségek után inkább úgy döntöttem, hogyha már újítani szeretnék, az legyen gyökeres. Eddigi bejegyzéseim különböző formában is elérhetőek, melyeket menüpontok segítségével lehet megtalálni. Sajnos ehhez az új arculathoz nem használhattam fejlécet, de különösebben nem gond. Háttérképnek a már rég elbontott 3-as metrós Pöttyös utcai megálló egyik kőlapjának fotóját használtam fel, melyet még a rekonstrukció előtt fényképeztem le. Ami még gondot okoz az a képek elrendezése. Ahányszor cikket írok akkor az álló képek esetében 3, míg a fekvő képek feltöltésekor 2-t enged egymás mellé helyezni. Sajnos picit kisebbek a feltöltött képek, de ha rájuk kattintunk, akkor megjelenik a nagyobb változat. Mint ahogy eddig is. Pontosan szeptember 1-e előtt egy nappal átadom a felújított blogom.

BEN

4 éves lett a BENovelas magazinom!



Az újságom 2019. augusztus 30-án lett 4 éves! Ennek alkalmából megrendeztem a szokásos éves kis ünnepségem, amelyet a világom valós központjában, a szobámban tartottam. Lujzim az iskolai felkészítőn volt, így csak Gömbimmel ünnepeltünk. Mostanában sok gondom támadt és nehéz időszakom élem, de mindezek ellenére nem maradhat el az alkotás. Tovább kell menni.





Tavaly 2018-ban nagyon sok lemezt vettem, melyek nem fértek el az ágyamon. Csak a legszükségesebb darabokat raktam ki, illetve az idei újdonságokat. Az újságom 4. évadában megszerzett dolgok kerültek ki, melyeket öröm volt látni. Jövőre majd más lesz kitéve. Azok, amelyek a most következő évadban kerülnek beszerzésre.


Fagyi helyett az új Ristorante csokis pizzára esett a választásom. Mellé a Nándori cukrászda féle Amazonas mignonnal ünnepeltük a BENovelas magazinom 4. születésnapját Gömbivel. Jótékonysági célra árulták, mert egy Amazonas mignon vásárlásával 400 Ft-tal támogatják az esőerdő megmentését, mely jelenleg is ég. Vettem egy ilyen mignont, ami nagyon finom volt. Abba szúrtam a 4-es gyertyát körülötte a felvágott csokis pizza szeletek voltak. Vaníliás Coca kólát ittam, melyet eddig még nem kóstoltam.

Háttérzenének ezúttal egy 2006-os Alejandro Sanz lemezre esett a választásom. Az El Tren de los momentos-ra amelynek CD korongja bakelit lemez formájú:


Az idei újdonságok ki voltak téve és most „pihentek”. Gömbivel jól éreztük magunkat. Az új Alejandro Sanzos B jelzésű póló volt rajtam, melyet a napokban készíttettem.



Csak A-ban lehet kapni a neten, de abból feketéből csináltattam korábban egyet, és most B jelzésűt is. Amikor megvettem az új albumot bakelitlemezen akkor lefotóztam közelebbről a B betűt. A képet elmentettem és gif-be megcsináltam. Ezután pedig alá írtam a #BENOVELAS2019-et. Piros kartonpapírból pedig az A és B logót is, melyet asztali dísznek készítettem. Itthon vannak olyan pezsgőspoharai a szüleimnek amelynek a nyelei színesek. A pirosat választottam, mert Alejandro Sanz új lemezének logója piros. Ezüst szerpentint tekertem rá, melyek az ezüst ragasztószalagos tekercsekre hasonlítanak.

Videófelvétel is készült a születésnapról, de mivel Gömbi rajta van, azt a neten nem hozhatom nyilvánosságra. Az elkészült plakátot amin Gömbim kéznyomata és az enyém van viszont igen.


Az idei születésnapos fotókat feltöltöttem a weblapomra is, ahol az elmúlt évek ünnepi pillanatai is megtalálhatóak.


BEN

2019. augusztus 22., csütörtök

#APIROSLEMEZ


Végre meglett Alejandro Sanz új albumának #ALEMEZ-nek (#ELDISCO) vinyl változata, amelyet korábban díszdobozban árultak a CD változattal. Azt a kiadványt azért nem rendeltem meg, mert nagyon drága volt és nem érte meg az árát. Utólag belegondolva jobb is így, mert a bakelit kiadáshoz kedvezményesen jutottam hozzá. A fehér díszdoboz tartalmát ugyan nem részletesen, de meg tudtam nézni az interneten. Ott a bakelit lemez korongja átlátszó, mint a tavaly megjelent Laura Pausini: Fatti Sentire-nek. Az én példányom piros színű. A különkiadás így néz ki.








Nemcsak #ALEMEZ, de az utóbbi néhány Alejandro Sanz album is kijött vinyl (bakelit) változatban. Az áruk eléggé borsos, így nem tervezek venni belőlük. Talán majd egyszer. Mindenesetre az új album bakelit kiadása nagyon tetszik nekem. Érdekesség hogy az A oldal jelzése a piros karikás jel, amelynek B változata is van, a B oldalon! J






A Los Lugares című dalt felvettem a telefonomra, hogy megmutassam. Sajnos a youtube letiltja, ezért csak itt osztom meg ezt a dalt.

Alejandro Sanz egyik fanklubos oldalán számos új képet találok az énekes jelenlegi turnésorozatáról, illetve újabb reklámképeket is, melyeket elmentegetek magamnak. Nemrég rábukkantam egy babára is, amely az énekesről készült. Szívesen vennék egyet, ha lehetne kapni. Van koncertes pohár is, amin rajzos promóciós kép van, de azt a fotót majd év végén ráér egy bögrére nyomtatni.

A turnésorozat egyike biztos meg fog jelenni dvd-n is, hisz Alejandro Sanz eddig minden albumához utólag megjelentetett egy koncertes kiadást is. Remélhetőleg az év végén már a magaménak tudhatom. Szép karácsonyi ajándék lenne nekem. Magyarországra nem hívják meg Alejandro Sanzot, sem sok más latin zenei énekest. Luis Fonsival a Despacito miatt kivételeztek. Mikor a Luis Fonsi koncert után épp a pattogatott kukoricát fizettem ki, akkor megtudva, hogy a Fonsi koncert rövid volt eléggé kiakadtam. Meg is jegyeztem, hogy a latin zenére kevesebb időt szánnak. Még Alejandro Sanzot sem hívják meg. Sem CD-n, sem pedig bakelit lemezen nem lehet kapni az új albumát. Ezeket külön kell rendelnem, hogy meglegyen nekem. Megéri, mert különleges számomra.

Biztos voltam abban, hogy a piros kiadványú bakelit lemez lesz meg nekem. Van kék, zöld, átlátszó és most már piros zenei vinyl korongom! J Csodálatosan szépek és egyediek! J Egy újabb rajzot is készítettem az új bakelit tiszteletére:



BEN

2019. augusztus 21., szerda

Flying Tiger


A Flying Tiger egy nagyon különleges bolthálózat Budapesten, ahova sokat járok vásárolni. Ha épp valami vicces kis apróságra vágyok, akkor ellátogatok a hozzám legközelebbi boltjukba, és körülnézek. Az idén írott zenei könyvecske keménytáblás beíró füzetét is itt vásároltam meg. Sajnos mivel nem lehet már kapni olyat, vagy ahhoz hasonlót így csak egy fekete színűre bukkantam. A méret ugyanolyan, mint a korábbi beíró füzetnek így mindenképp vásároltam egyet. Ráadásul több lap is van benne. Időről időre folyamatosan változik a bolt kínálata. Lehet kapni Prideos cuccokat, vicces apró ragasztószalagokat és sok más érdekességet. Minap készítettem képeket is a boltban.










Sok áru eleganciát áraszt. Ezek a termékek főleg modern lakásokba valók, de én nem foglalkozok ezzel. Szeretem nagyon a vicces dolgokat, főleg azokat amelyek hangulatot varázsolnak az otthonomba. A Flying Tiger megtalálható a Corvin plázában, a Mamut 2-ben, illetve az Árkádban is.

BEN