2023. december 31., vasárnap

EP AJÁNLÓ: ALEJANDRO SANZ: CORRECAMINOS









Két ünnep között, december 29-én megérkezett az egyik kimaradt karácsonyi ajándékom. Nem más, mint egy középlemez, vagyis egy EP bakelit. Alejandro Sanz mielőtt távozott a Universal Musictól kiadott egy 3 számból álló albumot, amelynek megjelenéséről csak november végén szereztem tudomást. A középlemezen található dalokat már ismertem korábban. Azt hittem, hogy egy hamarosan megjelenő egész lemezen fog megjelenni, ám kiderült, hogy ez a három szám csak egy közép fekete bakelit lemezen lesz forgalomba hozva. Ha CD-n adták volna ki, akkor egyértelműen ebben a formátumban vásárolom meg.





Itthon lehetetlenség lett volna beszkennelni a középlemez borítóját, így a Minicopyban intéztem ezt el. Mindenképpen meg akartam mutatni a rajongóknak, milyen a lemez borítója, hogy mások is lássák. Itthon nehezen, de rájöttem, hogy kell lejátszani, mert a 2020-ban vásárolt bakelit lemezjátszó használata kicsit nehéz volt. De aztán rájöttem, hogy is kell. Amikor édesapám 70 éves lett akkor a nővérem vett egy új bakelit lemezjátszót. A velem egyidős Pioneer-t majd megcsináltatom, és itthon beüzemelem. Új tűt is kell majd vásárolnom, mert ami a régi lejátszóban van ősrégi. Az új lejátszón a kislemezeket, más szóval maxikat, singolókat vagy singleseket csak úgy lehet lejátszani hogyha óvatosan ráhelyezzük a lejátszó tűs fejét a lemezre és beállítjuk a sebességet. Más egy kis, közép és egy nagylemez sebessége. Kicsit bonyolult a megértése.

Rajongói rajzot csak újévkor tervezek csinálni, mert a szilveszterem nagyon zsúfolt lesz. 30-án Victor jött, 31-én pedig Máté látogat el hozzám. Majd neki is megmutatom eme kiadványt.

Az a 3 Alejandro Sanz dalból a Volé és a Cuándo nekem nagyon tetszik, ám a Correcaminost közepes-nek ítéltem meg. Alejandro Sanz már a jelenlegi őszes hajszínével villog, ami nekem nem igazán tetszik. Kedvenc latin zenei énekesem nemrég lett 55 éves! Isten éltesse sokáig a Mestert! Alejandro Sanz már a Sony Music-nál áll szerződésben és tűkön ülve várom már az új albumát. Jelenleg még a Sanz turnéját csinálja, ami érdekes, még nem jelent meg CD-n és dvd-n. A lemezbemutató koncertmaratonja 2022-től indult, mivel a koronavírus járvány miatt az #eldisco turné megrekedt.



Ezek a dalok hallhatók a Correcaminoson. Mikor elmentem Tamáshoz a Face The Music-ba akkor meglepett mikor megláttam, mekkora a lemez mérete. J Azt gondoltam, hogy nagylemezen vannak a dalok, de nem így lett. Annyi baj legyen, ettől különleges. J A dalok pedig természetesen hozták Alejandro Sanz megszokott stílusát, ám a Correcaminos kisebb kakukktojásnak bizonyult, hisz a Volé és a Cuándo zenei „stílusíze” Alejandro Sanz dallamos íz világa. Könnyed dalok, melyek nekem sokáig slágerek lesznek. J Szerettem volna persze még több új dalt, de csak ez a három új szám készült el. Ez pedig a Universal Music-os korszak vége. Kezdődik egy másik, a Sony korszak.

Alejandro Sanz EP lemeze itt rendelhető:

https://www.facethemusic.hu/sanzalejandro/12-inch-single/correcaminos--10-8006278.html

BEN

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.