2022. december 31., szombat

ÉV VÉGI ÖSSZEFOGLALÁS 2022.

Rég írtam már év végi összesítőt, de annyi minden volt idén 2022-ben, hogy muszáj lesz összefoglalót írnom az idei fontosabb eseményekről. Számítógépem képtárában hatalmas mennyiségű képet és videót tárolok az idei esztendő eseményeiről, melyeknek egy része megtalálható a blogomban és az újságomban. Ez az év más volt, mint a többi. Nagyon sok szép dolog volt, de akadtak nehézségek is. Rám talált a szerelem, ismert emberek léptek az életembe és természetesen 2022-ben is jelentek meg új lemezek. Hónapokra bontva foglalom össze az idei év eseményeit. Amolyan wikipédiásan.

Január: Megvettem Alejandro Sanz, Sergio Dalma és Antonio José új albumát. Az utóbbi egy új latin zenei felfedezett. Alejandro Sanznak az új lemeze kifejezetten tetszett, mert rég vártam a kedvencem új albumát, amelyet ezüstszínű bakelit lemezen is megvásároltam egy általam választott borítóval. Bemutatták a Sikoly 5. részét, amelyet István és Máté barátommal együtt néztem meg. Megjelent Laura Pausini új dala Scatola és Caja címmel. Megismerkedtem a jelenlegi párommal.

Február: Egy rovarkiállításon voltam a sógorommal, Lujzimmal és Gömbimmel. Ebben a hónapban meg kellett műteni engem. Egy súlyos benőtt körmös operációm volt. Kati néni, édesanyámék barátnője hosszas betegeskedés után elhunyt.

Március: Jelentkeztem a Spirit színházba, ahol újra közösségbe kerültem. Megismertem Kocsis Judit színésznőt, aki szinkronszínész is egyben. Verseket és a 8 nő című darab egy jelenetét próbáltuk. Újra megnéztem a La Otra mitad del sol című sorozatot dvd-n Anette Michel és Demián Bichir főszereplésével. Kipróbáltam magamat szinkron terén, ahol személyesen találkoztam Háda Jánossal. Ő is szinkronszínész. Megvettem három újabb színes Eros Ramazzotti bakelit lemezt. A Calma Aparente-t kék és az Ali e Radici-t ezüst és az In certi Momenti-t fehér színben. Megjelent Pablo Alborán: Castillos de Arena című dala. Elkészült az első közös képem Kocsis Judittal és a többi csoporttaggal. Óbudán kiállították az egyik képem egy szabadtéri kiállításon. A Spirit színházban Perjés János, a tulajdonos fotós munkát adott nekem, hogy a Főnök a pácban című darabot fotózzam végig. A színházi előadás az 1999-es Csak egy kis pánik című film feldolgozása.

Április: Ebben a hónapban már nem mentem el az autizmus világnapi sétára. Megrendezték Magyarországon a Record Store day-t, amelynek keretében az Mg Recordsban hatalmas lemezvásáros napot tartottak. Megvettem Bruce Springsteen: Human Touch albumát, a Buster filmzenéjét és egy Cock Robin bakelitet. Újabb fejlődést vettem észre magamon, mégpedig azt hogy bátrabb vagyok a közösségi életemben, de sok másban kudarcot vallottam. Ezek a többi hónapokban is folytatódtak. A párommal ekkor kezdtünk közelebb kerülni egymáshoz. Látogatást tettem István barátommal Csepelen, ahol megnéztem a régi családi telek területét. Minden más lett. Itthoni metróépítésbe kezdtem. Elkészült a -1M-es metró két egymást követő állomása. Oda az ezüstszínű oroszmetróm került. A munkálatok fárasztónak bizonyultak. Megszereztem 10 ezerért az Alejandro Sanz: El alma al aire 20 évfordulós díszdobozos változatát, amelyben egy képes bakelit lemez, 2 CD, poszter és nagyfüzet tartozik. Ennyi pénzért nagyon megérte, ráadásul nagy csodának számított, hogy meglett. Rendkívül örültem neki. Sikerült néhány 3-as metrós régi kődarabot szereznem a Kőér utcai telepről, amikor azt terveztem, hogy az újpesti szakasz egyik padját megveszem, de olyan nehéz volt, hogy nem lehetett hazahozni és felszerelni. L Kitalált első TV csatornám 21 éves születésnapját ünnepeltem. Nehéz György negyedik és ötödik vers expressz díjátadó gáláján részt vettem, ahol a sztárvendég Napsugár Anna volt, ki a Budapest TV-ből ismert. Feltűntek néhányan Pikács Violeta Diridáré műsorából, kik a versüket mondták.

Május: Újranéztem az Eva Luna és az El Cuerpo del deseo (Magyarországon a FEM3-on és a TV2-n Második élet címmel ment) sorozatokat dvd-n. Koncz Dezsővel és néhány tanítványával a Flashback stúdióban fotóztunk. Elkészült Fantasma Valley városom metrókocsijai, melyeket én terveztem, de Balázs Zsigmond 3D-ben kinyomtatott nekem ezüstszínben. Átadták a 3-as metró Semmelweis Klinikák, Corvin-negyed és Kálvin tér felújított állomásait, amelyekhez egy siklószerű ferdelift is tartozik. Gyömrőn bemutatták a Vidám kísértet című előadást, amelyet Kocsis Judit rendezett. Az előadás szenzációs volt! J

Június: Nehéz György kiállításán voltam Hatvanban, amelyben értékes porcelánokat mutattak be. Köztük egy darabot a régi Kisföldalattiból. Gyurinak volt még egy kiállítása a múzeumok éjszakáján, a Vasúttörténeti Prkban. István barátommal felfedeztem a Pata Negra éttermet nem messze a Spirit színháztól. Egy spanyol étterem, de eléggé drága volt. Mindenesetre a hangulat és a latin zenék miatt megérte odamenni. Nehéz Györggyel és barátaival a Normafánál voltam és megismertem Szuszát, egy nagyon aranyos, édes kicsi kutyust. Balance kezelést kaptam a fodrásznál, hogy a száraz fejbőröm ne viszkessen annyira. Megjelent Alex Ubago speciális válogatáslemeze karrierjének 20. évfordulója alkalmából. Én bakelit lemezen vettem meg a CD-s melléklettel. Bemutatták az RS9 színházban a Toprongyozót, amelyben Kocsis Judit, Láng Balázs, Seszták Szabolcs és Létay Dóra játszanak más színészekkel együtt. Megismertem a Toon Me képátalakítót. J Kocsis Judit színésznő portrét készített rólam és a többi csoporttársamról a Spirit színházban. Bemutattam a 2022-es VILÁGkiállításom, de személyes okokból nem folytattam. 2023-ban tervezem folytatni. A Spirit színháznak költöznie kellett egy kisebb szobaszínházba.

Július: Magyarországon bemutatták a DC Szuperállatok ligáját és a Fekete telefont. Megnéztem őket. Lázas betegen felléptem az új Spirit színházban. Épp hogy sikerült a fellépés. István barátommal a Nagybörzsönyben voltam, ahol lekvárt vettem a Lekvárlakban. Megismerkedtem egy sráccal, akivel Vácon beszélgettem és megismertem a helyet részletesen.

Augusztus: Megvettem a Gyilkos Halloween (Halloween Kills) dvd-t. Sajnos szállítási költséggel 9 ezerbe került a dvd, mert Magyarországon nem forgalmazták a filmet. A lengyel kiadást voltam kénytelen megvásárolni, amin rajta van a magyar szinkron. Budapesten annyira alacsony volt a Duna vízszintje, hogy aszály volt. A Margit híd alatt bátran körül lehetett nézni. „Megnyílt” a Fekete gyöngy panzió az ablakomban, ahol kagylókat és kavicsokat rakosgattam a Börzsönyben vett kis faházam köré. Megépült a -2M metróvonal, amelyet a polcosvillámba raktam. Találtam ugyanis egy vastag hosszú téglaalakú csempedarabot és az egy peronnak megfelelő volt, így leragasztottam és mellé helyeztem a 3 kocsis metróm. Augusztus 20-a után már kaphatóak voltak Magyarország tortái. A Huncut szilva herceg és a Nagyi kedvence közül az utóbbi a nagyis ízlett nagyon. Édesapámmal ismét Libegőztem. 31-én a BENovelas magazinom 7 éves lett. Ezzel új évad indult útjára. Személyes családi baj is volt.

Szeptember: Rendkívül nehéz hónap. Személyes. Megjelent Eros Ramazzotti: Battito Infinito/Latido Infinito című új albuma. CD-n olasz és spanyol nyelven is megvettem. Bakeliten csak olaszul. Az Eccenzionali/Extraordinaros listavezető lett nálam! J Látogatást tettem a szentendrei Közlekedési Múzeumban, ahol láthattam a rég elhagyatott GANZ metrót és sok más leselejtezett járművet. Elindult egy új fotós project, melynek Nő az erőnk volt a címe, amely mindösszesen 4 alkalomból állt.

Október: Koncz Dezsőékkel modellfotózáson vettem részt egy esős napon. A Nő az erőnk utolsó alkalmán werk képeket készítettek rólam és a többiekről. Bemutatták az utolsó Halloween filmet, A Halloween véget ér (Halloween ends) című filmet. Kocsis Juditot megnéztem színházban az Egy szoknya, egy nadrág című darabban. Az előadás után megismertem Zöld Csaba színészt, aki sok telenovellában szinkronizált. Lezajlott az idei BENovelas Halloween 2022.  

November: Újabb színházi élményben volt részem ahol Kocsis Judit ismét fellépett a Maga lesz a férjem előadásban. A darab után megismertem Miller Zoltán énekest és színészt. Megvettem az Odaát című sorozat hivatalos színező könyvét. J Megnéztem Seszták Szabolcs és Kútvölgyi Erzsébet főszereplésével a Fagylalt tölcsér nélkül című filmet. Felvidéki Judit rendezte, aki a Toprongyozót. Megjelent dvd-n a Sikoly 5. amit azonnal meg is vásároltam. Két kiállításom is volt. Életem első festményét tették ki az átkelő galériában, melyben a művészetterapeutám, Szerdahelyi Zsuzsanna sokat segített. Lezajlott a Nő az erőnk kiállítás is, amely során 14 képem rakták ki! Ez rekordmennyiség! J Csoszó Gabriella segítsége nagyon sokat számított, hisz ő szervezte meg ezt az egészet. A bemutatón az egyik werk képem is ki volt téve. Megismertem Kováts Adél színésznőt, akinek a lánya, Laura az egyik csoporttagunk volt. Bemutatták Gyömrőn a Keresztül-Kasul című előadást, amelyet Kocsis Judit rendezett. Eredetileg októberben, Halloweenkor lett volna a premier, de az egyik szereplő betegsége miatt ez sajnos kitolódott. Nagyszerű volt az előadás! J Az egyik színésszel, Grandpierre Arankával jókat beszélgettem. Nagyon kedves lány. A Telenovella magazin összehozott egy közönségtalálkozót Gabriela Spaniccal, amire sikerült elmennem és készült egy közös kép is rólunk. J A közönségtalálkozó nem ment zökkenőmentesen sajnos a buta korlátozások miatt és a szervezők viselkedése miatt.

December: Két képem tettek ki az Óbudai Esernyős Klubban. Elkísért engem a párom is. Nehezen, de elkészültek a karácsonyi fejlécek az oldalaimra, melyeknek tervezését novemberben elkezdtem. Megvettem az Odaát sorozat nagykönyvét, a The Essential Supernaturalt. Utólag kiderült, hogy ami nekem megvan az egy bővített kiadás. Poszterek, matricák, képeslapok és másféle címkék is voltak a könyvben. Bemutatták a Vérapó című filmet, melyet 22-én néztem meg. Valóra vált egy gyermekkori álmom azzal, hogy lett egy régi GANZ villamosom. J Írtam egy karácsonyi novellát, amely a városkámban játszódik és én vagyok a főszereplő a barátaimmal. Megjelent Pablo Alborán: La cuarta hoja című albuma, amely a hónap végére meg is lett nekem CD-n és bakelit lemezen. Az album arany minősítést kapott Spanyolországban. Szüleimmel elmentem Demjén Ferenc idei koncertjére, amit a Budapest Arénában rendeztek meg 30-án.

Remélem, hogy a következő évben több szerencsém lesz. Nagyon jó lenne.

BEN

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.