2022. augusztus 7., vasárnap

DVD AJÁNLÓ: GYILKOS HALLOWEEN (HALLOWEEN KILLS)

A tavaly októberben bemutatott Gyilkos Halloween (Halloween Kills) című horrorfilmről már írtam 2021. októberében egy cikket, melyben leírtam véleményemet eme alkotásról. Persze akkor a moziváltozatot láttam és egyszeri megnézés alapján írtam meg a kritikám.

https://benlacosta.blogspot.com/2021/10/filmajanlo-gyilkos-halloween-halloween.html

(BENovelas magazin 2021. novemberi száma)

Kezdem azzal, hogy ugyanúgy tetszik a film, mint tavaly októberben. Annyi a különbség, hogy a dvd verzió lengyel változatát tudtam csak beszerezni, amelyen rajta volt szerencsére a magyar szinkron. Sajnos itthon Magyarországon nem minden moziban bemutatott film fog megjelenni. Köztük van a 2021-es James Bond film, az Énekelj 2. és másféle filmek is. Hónapok óta vártam azt, hogy a Gyilkos Halloween megjelenjen dvd-n, de semmi új hír nem érkezett. Az Xpress, ill. más dvd forgalmazók egyáltalán nem jelentettek be semmit. Aztán egyik este beütöttem a Gyilkos Halloween dvd-t a keresőbe, aztán a Halloween Zabija címet dobta ki a Rocky dvd és könyvdiszkont oldalán ahol a filmet magyarul 7990 Ft-os áron árulták. Rajta volt a magyar szinkron, az eredeti angol hang és a lengyel szinkron. Gondoltam magamban azt, hátha hamarosan megjelenik Magyarországon, de amikor felhívtam a Rocky diszkontot elmondta egy nő, hogy nagyon sok film megjelentetésének jogát nem tudták a magyarok megvásárolni. Köztük a Gyilkos Halloween is benne van. Megrendeltem hát a Rockynál és már meg is van. Meg is néztem.





Különleges kiadvány, lengyel borítóval. A kibővített változatot és a mozi verziót tartalmazza a lemez. Én természetesen a hosszabb verzió mellett döntöttem, amikor megnéztem a filmet. Nagyon szerettem volna újra látni, hisz legutóbb a premierkor néztem meg a moziban. A filmzenéket felismertem persze, hisz sokat hallgatom. Nemrég a művészetterápiára is elvittem a CD-t, hogy megmutassam Zsuzsának, a terapeutámnak. Neki nagyon tetszett a filmzene.




Visszatérve a filmre láttam az alternatív befejezését, ami a mozi változatból kimaradt. A Gyilkos Halloween felért a Rob Zombie féle Halloween stílussal, amikor tömeges és brutális mészárlások zajlanak. Van közöttük vicces, de sajnos felkavaró gyilkossági jelenet. Főleg a végén. Haddonfield lakosai szembesülnek azzal, hogy Michael Myers szabadon öl és mindenkit levadászik, aki az útjába kerül. Az embereken úrrá lesz a pánik, mindenki a mumus fejét akarja. Laurie, az örök túlélő mindent meg akar tenni, hogy a gonosz meghaljon. Nemcsak ő van ezzel.  

















































A Gyilkos Halloween rendezője David Gordon Green véleményem szerint túllőtt a célon, amikor leforgatta ezt a filmet. 2018-ban, az 1978-as folytatásfilm bemutatója előtt mindenki, köztük én is abban reménykedett, hogy hasonló kaliberű horror kerül az asztalra, mint a klasszikus első rész. Megjegyzem, hogy a klasszikust nem lehet felülmúlni. És persze kicsit visszafogottabb is volt a 2018-as változat. Nagy sikert ért el a mozikban és természetesen elkészült a folytatás, melyhez berendeltek egy harmadik és egyben befejező részt is, amely A Halloween véget ér címmel idén októberben debütál a mozikban.

Már kijött a film magyar nyelvű előzetese. Őszintén szólva nem tudni milyen befejezése lesz, de azt gyanítom, hogy vagy nyitva hagyják a filmet és nem lesz igazán vége, vagy Michael tényleg meghal, de sajnos Laurie is. Laurie Strode egész életét azzal töltötte, hogy készült a nagy leszámolásra. Meg akarta ölni Michaelt. A lelke tönkrement a sok félelemtől és ráment a családi élete. Most hogy a Gyilkos Halloween végén Michael megölte a lányát milyen befejezésre lehet számítani? Allison, az unokája lesz az egyetlen túlélő, aki végül mindent hátrahagyva új életet kezdhet máshol abból a 3 ezer dollárból, melyet Laurie kapott a két újságírótól a 2018-as Halloweenben. Laurie az unokájának szánta azt a pénzt. A Halloween ends magyar előzetese alatt olvastam pletykákat, hogy is lesz a folytatás, de majd minden kiderül az októberi bemutatón. Biztos vagyok, hogy a Halloween ends is lengyel kiadványban lesz meg. De nem baj, mert szeretem a Halloween sorozatot. Anno szerettem volna ha kiadják az összeset dvd-n, de sajnos csak pár rész jelent meg.

A dvd extrái

A Gyilkos Halloween megnézése után kíváncsi voltam milyenek az extrák. Interjúkat láttam a szereplőkkel és megmutatták, hogyan készült a film. Haddonfildet egy óriási stúdióban vették fel.









Reklámozták a 2018-as Halloween filmes dvd-t is. A Halloween 2018 és 2022-es filmnek megjelent könyves változata is, de sajnos nem magyarul, hanem angolul. Befizettem volna rá, ha forgalmazzák Magyarországon. A Gyilkos Halloween Michael Myers figurája viszont majd a hónap folyamán meglesz, melyről külön cikket fogok írni. J

BEN

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.