2021. április 21., szerda

GV.COOPER, RANDOM ÉS GOOGAB

 


Régóta terveztem egy cikket írni kedvenc youtube csatornáimról, mert tartalmuk nagyon jók, érdekesek és sokat lehet tanulni belőlük. Régóta érdekelnek különféle rejtélyek, gyilkossági ügyek és ezekkel kapcsolatban szoktam nézni dokumentumfilmeket, oknyomozó műsorokat. Mostanában mellettük Randomot, G.V. Coopert és Googabot is, akik saját youtube csatornával rendelkeznek, és időről időre feltöltenek videókat, melyekben olyan témákat dolgoznak fel, amikben főleg gyilkosságokról esik szó.

Először Random csatornájával kezdtem, aki idővel egyre több, részletesebb videókat készített. Kedvencem tőle a hinterkaifeck-i mészárlás, a Wiliscai baltás mészárlás, A Sodder gyerekek eltűnése, a Beaumont testvérek eltűnése, a springfieldi eltűnések, Walter Collins eltűnése, Tara Calico eltűnése, Marilyn Monroe rejtélyes halála, a Gyatlov gyilkosság és a Hasfelmetsző Jack.

Random videóiban nemcsak a készítő hangja, de maga a videói hangulatvilága is félelmetes. Egyes történeteknél hátborzongató háttérzenék mennek. Olyan, mint az 1978-as Gyilkosság az Orient expresszen zenéjének. Legfélelmetesebb videója a Beaumont testvérek eltűnése.

G.V. Cooper-től először a pénzhajhász sorozatgyilkosokat láttam. Ő meseszerűen adja elő a történeteket és párbeszédes, hangtorzítós jeleneteket is készít. Tetszik az ő videóinak a feldolgozása. Néha elnevetem magam 1-1 mondatán, mert előfordul az nálam az, hogy bizonyos emberek beszédstílusán nevetek. Persze nem gúnyból vagy bántásból. Viccet látok abban, ahogy egy ember kimond egy mondatot, vagy reagál bizonyos dolgokra. G.V. Coopertől ezek a kedvenc videóim: A bostoni fojtogató, Átkozott horrorházak, Herbert Wallace esete, A Smiley face és a brabanti gyilkosságok, A yorkshire-i hasfelmetsző, Sam fia, A Long islandi sorozatgyilkos. G.V. Coopernek van egy History csatornája is, de azt nem szoktam nézni. Van, hogy egy videóját többször is megnézem. Sokszor lefekvés előtt.

Googab egy kevésbé ismert youtuber, de ő is jól csinálja azt, amit csinál. Tőle kedvencem a Keddie gyilkosságok, amely pont 40 éve, 1981 áprilisában történt. Vannak olyan videók, melyek szintén a kedvenceim. A Fekete Dália esetét és a Zodiákus gyilkosságok történetét Googab és Random is feldolgozta. Mindkettejüké szuper! G.V. Cooper a wiliscai esetről is tett említést a horrorházas videójában, de arról részletesebben Random készített videót.

Néha jó egy kicsit borzongani, mert hát kit nem érdekelnek a bizarr és különös rejtélyek? Engem kikapcsolnak ezek a programok. A vírus miatt főleg. A BENovelas magazin csatornámon készítettem egy videós összefoglalót, amelyet a cikk megjelenése után lehet majd megnézni. Ott bővebben beszélek a kedvenc videóimról.

BEN

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.