2019. november 1., péntek

BENovelas HALLOWEEN 2019.



Rendben lezajlott az idei Halloween, bár féltem attól, hogy a felújítás miatt elmarad és novemberre kényszerül. Idén nemcsak dísz, de normál tököket is faragtam, illetve speciális halloweeni kajákat is készítettem. Azokról 2 külön receptes cikket írtam.



A tökfaragás elég érdekesen zajlott. Az újságom borítójához korábban egy dísz és egy japán tököt faragtam. 30—31-én pedig rendes Halloween tököt. Olyan volt ez, mintha operáltam, vagy boncoltam volna. J



Elég macerás volt a tökfaragás, főleg a szemek és a száj kivágása. Készítettem egy sikolyosat is. Itthon volt egy nagyon rég vásárolt gyertya, amelyet a nagyobb tökbe tettem. Csodálatosan megvilágította belül. Nagy fényt adott neki. A sikolyos tökhöz rendes mécsest adtam. Rendes, illetve ledes mécseseket is használtam.



Az idei Halloweenhez felhasználtam a szabadon maradt sarkot, ahol korábban a gázkonvektorom volt. Az Orczy kertben szedett őszi levelekkel és a nőtincsi aprócska tobozokkal egy dekorációs részt készítettem, és oda tettem a két kifaragott tököm. Műanyag aprócska pókot, és kígyót is raktam. Később persze Michael Myers is csatlakozott hozzájuk. J



A Flying Tigerben egy csomó mindent vettem, köztük vértasakot is, amelybe málnaszörpöt adagoltam a szintén Flying Tigerben vásárolt fecskendőkkel. Persze tűmentesen. J Lujzival napközben, Gömbivel pedig este ünnepeltük meg 31-én a Halloweent. Gömbivel el is mentünk sétálni kisebb töklámpásainkkal. Ez volt az ún. Halloween esti séta. Vittük Michael Myerst is a Nemzeti Színházhoz.




Miután Gömbi hazament a Halloween este a világom valós központjában folytatódott. Betettem a tavalyi Halloween film zenéjét, majd zenei előadás közben gyönyörködtem az ünnepi fényeimben. Michael Myers a színpadon állt, mellette pedig a Halloween sarok sugározta magából kellemes, meleg fényeit. Mintha egy koncerten lettem volna. A polcos villámban is áradt az ünnepi hangulat.



A „koncert” után videófelvételt készítettem a halloweeni hangulatról, majd tovább gyönyörködtem a fényekben. Már késő volt, hogy filmeket nézzek, így a november 1-i estét a filmnézés estéjének szánom.

Néhány halloweeni dekorációt a nővérem is küldött. Mű szemgolyókat, aprócska kígyókat, színes csokikavicsokat és persze halloweeni mignonokat.






Az Aldiban nemcsak hagymás, sütőtökös ketchupöt, de halloweeni csokikat, sós nassokat is lehetett kapni. A műanyag kisüstbe pedig „véres” (sütőtökös ketchup) pattogatott kukoricát tettem, mellé pedig a tálba gumicukrot, és Celebration csokikat. 31-én egy harmadik tökfaragás is történt. Az 5 szemű, rettegő tökházikót készítettem el, melybe 2 db színváltós ledmécsest raktam. J


Extra ráadásként megalkottam Szaglász Blekit, a fekete zokniszörnyet, melyet egy rossz minőségű zokniból csináltam. Még a Bikás parki Guzsalyás boltban vettem tömőanyagot, és azzal tömködtem tele a zoknit. A zokniszörnyem fenti részére két gombot varrtam, alul szájat. A zokni alján ezüst lakkfilccel meg egy mosolygós arcot is. Tehát kétarcú zokniszörnyecskét alkottam. J Karácsony előtt mesét írok majd róla.

A világítós poharakat nem használtam fel végül, mert sajnos nem adott intenzív fényt és a halloweeni dekorációs lógó is sokszor leesett. Ezeket és még 1-2 dolgot leszámítva minden a tervem szerint alakult. A Halloween 2020-ban folytatódik nemcsak a filmben, de nálam is! J

BEN

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.