2017. július 26., szerda

SOROZATAJÁNLÓ: Dame chocolate

A 2007-ben, 10 évvel ezelőtt forgatott Telemundós sorozatot Magyarországon máig nem mutatták be. Anno a hazai TV-ken 2008-ban folytatódtak a telenovellák vetítése. Ezzel egyidőben a Zone Romantica csatorna lezüllésnek indult, mely végül 2012-ben Film cafévá változott. Telenovellákat onnantól kizárólagosan hazai TV-k sugároztak, főleg friss alkotásokat. A magyar kereskedelmi televíziók nagyon sok telenovellát vásároltak meg, főleg az RTL csoport, amely nemcsak a főcsatornára, az RTL klubra, hanem a kisebb TV-ikre, a Cool-ra, Sorozat+-ra és a PRIZMA (RTL+) TV-re is vettek. Ahogy az lenni szokott sajnos nem minden széria került a hazai képernyőre, köztük a Dame Chocolate-t sem, amely véleményem szerint az egyik legjobb Telemundo sorozat. 


Aki ismeri és látta a 2000-ben készült romantikus filmet, a Csokoládét, annak bizonyára kellemes emlékei vannak a filmmel kapcsolatban. Én egyszer láttam azt a filmet, amikor anno egy vasárnap este az HBO bemutatta. A Dame chocolate is a csokoládéról szól, amelynek története nagyon eltér a Csokoládé sztorijától, viszont a sorozatban megmutatják, hogy készül a csoki, ahogy a filmben is.



A történet egy csúnyácska lányról, Rosita Amadoról szól, aki családjával egy vidéki birtokon él. Rosita nagyapja, Juan Amado rábíz egy titkos csokireceptet unokájára, Rositára. A Miamiban élő Remington család csokoládégyártással foglalkozik. Grace és fia Bruce szeretnék megtudni Rosita titkát. Az aljas és számító Grace ráveszi a fiát, hogy csábítsa el Rositát és szedje ki belőle a csokoládé recept titkát. Bruce végül beleszeret a csúnya Rositába, és amikor ezt Grace megtudja, csapdát állít a fiatal lánynak. Rosita bánatában eltűnik és egy bárban, ahol utoljára látták az gázrobbanás következtében felrobban. Mindenki azt hiszi, hogy a lány meghalt. Rosita azonban a robbanás előtt azt hiszi, hogy elhunyt nagyapja egy vonatra száll, és követi őt, így Los Angelesbe keveredik, ahonnan nem tud hazamenni. Szerencséjére egy reality show házigazdája oltalmaiba veszi és a lány egy plasztikai műtét segítségével megszépül. Rosita a műsor folyamán pénzt is nyer, és visszatér Miamiba, hogy bosszút álljon egykori rossztevőjén Grace Remingtonon. Célja az is hogy Bruce-t is megbüntesse. Violetaként tűnik fel és Bruce-t egycsapása meghódítja.
 




Főszerepben a Prisionera (A szerelem foglyai) című telenovellából ismert Genesis Rodriguez, és a Santa Diablából (A gonosz álarca) ismert Carlos Ponce. Amikor a sorozatról először hallottam akkor nem nagyon érdekelt, mert azt hittem, hogy totálisan meseszerű történetről van szó. Aztán a youtubeon belenézegettem és beleszerettem. 2008-tól kezdtem vásárolni telenovellás dvd-ket. A Dame chocolate-t 2009-ben vettem meg a Tierra de pasiones dvdvel. Azt az RTL klub vetítette le ugyanebben az évben Második esély címmel, de a Dame chocolate-t nem adták le.

A sorozatnak kétféle díszlete van. Az 1-48 részben a Remingon ház és a Chocolate Supremo gyár külseje egyszerű, de a 49-150-ig már felújított, sokszínű. Épp mikor Rosita is átalakul külsőleg. A sorozat megmutatja azt, hogy bizony a nagy hal könnyedén bekaphatja a kishalat. Rosita, aki életét vidéken, védett környezetben élhette le nem nagyon tudta milyen a nagyvárosi veszély, főleg az üzlet világában. Aztán pedig szembesül a nagyvárosi élet gonoszságaival. Azzal is, hogy bizony a gyengébbet könnyedén támadják és eltapossák. A sorozat elején Rosita szégyellte az arcát és emiatt kénytelen volt eltakarnia, mert attól félt, hogy mások megijednek majd tőle, vagy esetleg kinevetik. Ezt Bruce barátnője, Samantha Porter ki is használta és egy ünnepségen megszégyenítette Rositát. Nagyon aljas dolognak tartom azt, ha a gyengébbet úgy bántják, hogy kihasználják a gyengepontját és úgy rúgnak bele. Rosita nem volt igazán csúnya, viszont az orra igen. Az csúfította el a szépségét. Kicsit van a telenovellában egy kis Betty, a csúnya lány elem, de ettől még a sztori egyedi. 


 
A Dame chocolate dvd változata


A Tierra de pasiones és a Dame chocolate dvd


Adathibás dvd
A Dame chocolate dvd változatát a Xenon Pictures kiadó dobta piacra. 1-es régiókódos, kétoldalas lemezekkel. Az 1-es kódos korongokat kizárólag Amerikában forgalmazzák. Nálunk Magyarországon 2-es a régiókód és olyan lejátszókat lehet kapni, amely ezt a régiókódot támogatja. Szerencsére a számítógépemen be tudom állítani a régiókódot, így meg tudtam nézni a dvd-t. Sajnálatos módon a Dame chocolate 4. lemeze nyomáshibás volt, melynek következtében vissza kellett vinnem az egykori Music Store áruházba, mivel zene mellett telenovellás dvd-ket is rendeltem ott. Újabb megrendelés után is ugyanaz volt a baj. Szerencsére a pénzem nem vesztettem elk. Le tudtam vásárolni. Kis idő múlva pedig harmadjára is megrendeltem és ezúttal mindegyik lemez hibátlan volt. Látszott rajta hogy újnyomású volt. Szerencsém volt, mivel a Xenon kiadó dvd-it már nem lehet kapni, maximum használtan a neten. A Xenon Pictures három Telemundo sorozatot forgalmazott. Az egyik a Tierra de pasiones, a másik a Dame chocolate, a harmadik pedig a Victoria.


A Dame chocolate nagyon jó sorozat. Tartalmaz meseszerű elemeket is. Látványos, romantikus, de akadnak benne durva jelenetek is. Én csupán a dvd változatát láttam, mivel a teljes széria 150 részes. A dvd változat 4 lemezes és 780 perces. A 4. korongon extrák is vannak, amelyeken megmutatják hogyan készült a sorozat. A telenovella bakijait is láthatjuk.

Ha egyszer leadják Magyarországon akkor mindenki nézze meg, mert szuper! :) 

B E N

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.