2016. március 17., csütörtök

Phil Collins remastered albumok vélemény (1. rész)

Még egy hét sem telt el az albumok megvásárlása óta, én folyamatosan hallgatom őket. Nagyon meg vagyok elégedve a lemezekkel! Mindegyik album két CD-ből áll. Az első a remastered változata a korábbi verzióknak, vagyis digitálisan újrakevert hang. Sokkal hangosabb és tisztább, mint a régi kiadások. A második lemezen az albumhoz tartozó dalok koncert változata hallgatható meg, melléjük néhány szám demo verziója. A Face value című albumnál megfigyeltem hogy Genesis dalok is hallhatóak a második lemezen demo stílusban és az Against all odds című szám instrumentális, kissé poros változatban, de maga az eredeti dal nincs a CD-n. Egy másik Genesis szám is régi stílusban hallható. Ezt az apróságot leszámítva nagyon szép a kiadás. A koncertes dalok nagyon szuperül vannak feldolgozva, főleg a Both Sides új kiadásában. Azon egy unplugged verziója is megtalálható a dalnak, ill. kedvencem lett a Can't turn back the years LIVE változata. Van néhány dal, ami sajnos nem került az albumokra, de nem vészes. Kíváncsian várom az áprilisi kiadványokat, mellé a Dance into the light remastered kiadását.  
A régi és új kiadások egymás mellett

Aki szereti Phil Collins zenéjét és minőségi gyűjteményt szeretne, akkor javaslom, hogy a remastered albumokat feltétlenül szerezze be! Utánanéztem a bakelit kiadásnak is. Sajnos az a változat nem tartalmazza a koncertes felvételeket, csakis a normál, újradolgozott albumokat.
Ez a papír volt az a dobozhoz

A Face Value új kiadásának CD papírja. A régi album CD füzetében nem voltak képek.

A Hello! I must be going! című album új kiadásának CD papírja. Telis tele képpel, a régi változat CD füzete szintén nem tartalmazott képeket.

Az új Both Sides CD papírja. A régi kiadásban két kép volt a CD füzetben, a harmadik pedig a CD lemez alatt a tokban. 

A cikk nem ér véget, folytatódik, amikor a következő három remastered albumról fogtok majd olvasni. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.